PREZENTARE
MISIUNEA
Organizația noastră promovează o educație nouă, un proces de învățământ de calitate centrat pe dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a elevului.
Climatul educațional al școlii se bazează pe performanță, competiție transparentă, cooperare, încurajarea inițiativei individuale și a inovației didactice menită să susțină dezvoltarea individuală a fiecărui elev și egalitatea de șanse.
Managementul este orientat spre valori europene și oferă șansa fiecărui tânăr și cadru didactic să atingă maximum în împlinirea profesională, în dezvoltarea spiritului antreprenorial și a adaptării flexibile la schimbare cerută de o societate a cunoașterii competitive și dinamice.
VIZIUNEA
În viziunea noastră, Liceul Tehnologic ,,Vasile Bacalu” Mahmudia, va fi permanent lăcașul unde toți elevii își vor defini și dezvolta personalitatea, părinții vor găsi un partener de calitate în educație, iar cadrele didactice vor oferi beneficiarilor <arta de a învinge>.
Procesul instructiv–educativ trebuie să corespundă cerințelor
învățământului modern european, să furnizeze servicii educaționale de calitate, prin implementarea standardelor de referință.
Ne propunem ca prin calitatea serviciilor să satisfacem încrederea publică și să contribuim la dezvoltarea personală a beneficiarilor nostri prin formarea competențelor înțelese ca un ansamblu multifunctional și transferabil de cunoștințe, deprinderi, aptitudini și atitudini necesare pe tot parcursul vieții.
MAHMUDIA
Este o localitate situată în judeţul Tulcea ce urmează pe parcursul a doi kilometri cursul leneş al braţului Sfântu Gheorghe. De pe arcuirea celor cinci coline, Dealurile Beştepe, ce mărginesc localitatea, ochiul se poate odihni pe întinderile lacustre şi poate urmări drumul fluviului, care cu greu se lasă dus spre marea cea mare. După ce părăseşte comuna, el face cale întoarsă spre "această fiică de rege dac şi dansatoare tătăroaică", desenând o enormă buclă în peisajul meditativ şi violet al Deltei.
MAHMUDIA este un ţinut bătut de vânturi, ars de soare şi mângâiat de ape, care ştie să-şi deschidă larg porţile spre înnoire ... şi te cheamă, aşa cum remarca odată Ion Barbu:
"La o Dunăre turcească,
Cu şes verde de tutun,
La mijloc de rău şi bun."
Prima şcoală din localitatea Mahmudia a fost înfiinţată în anul şcolar 1879 -1880 şi era formată din trei săli de clasă. Şcoala s-a deschis într- o casă tătărească pe locul unde astăzi este clădirea Primăriei Mahmudia. În acea perioadă învăţământul obligatoriu era de 4 clase. Din 1938 s-au introdus 7 clase obligatorii. Primul învăţător a fost Eftuisenco (după nume ucrainean). Primul local de şcoală s-a construit în anul 1883, iar al doilea local, existent şi astăzi, în anul 1909. În anul 2002 acesta este renovat din fondurile Băncii Mondiale, în el desfăşurându-şi activitatea grădiniţa.
Al treilea local de şcoală a fost construit în anul 1968 din fondul Ministerului Minelor, având 8 săli de clasă, 2 laboratoare, o bibliotecă, o cancelarie şi dependinţe. În 2004 se construieşte o clădire în care îşi desfăşoară activitatea clasele primare, local care s-a realizat din fondurile Băncii Mondiale şi care a fost înaugurat în anul 2006.
În anul şcolar 2003-2004 se înfiinţează în şcoala noastră o clasă de liceu şi două clase de arte şi meserii, Şcoala cu clasele I - VIII devenind Grup Şcolar Mahmudia. Din anul şcolar 2008 - 2009, primeşte denumirea de Grup Şcolar "Vasile Bacalu", în onoarea domnului geolog Vasile Bacalu, cetăţean de onoare al satului, care a descoperit resursele de calcar de la Mahmudia.
De-a lungul anilor, şcoala noastră s-a străduit şi a reuşit să-şi creeze imaginea unui loc unde "se face carte" cu adevărat, să fie privită ca o pepinieră unde puii de om se pregătesc pentru viaţă. Un colectiv de cadre didactice dăruite menirii de dascăl, clase primitoare şi laboratoare bine dotate, o comunitate ambiţioasă şi interesată de bunul mers al şcolii, permanenta deschidere către nou sunt principalele componente ale misiunii şi viziunii asumate de Liceul Tehnologic "Vasile Bacalu" Mahmudia. Spiritul competitiv şi dorinţa de performanţă s-au concretizat în rezultatele deosebite obţinute atât la examenele naţionale cât şi la diversele concursuri extraşcolare.
Aceste realizări sunt motive întemeiate atât pentru tinerii din localitate cât şi pentru cei din întreaga zonă de a opta pentru a deveni elevi ai şcolii noastre şi de a se mândri că sunt parte a acestei instituţii.
An școlar 2013-2014
An școlar 2011-2012
1879-1880
An școlar 2013-2014